De Dierenvriendjes

TULA werkt samen met de Mindtrainers voor Kinderen.

De Mindtrainers hebben een geweldige methode ontwikkeld waarbij ouders en kinderen meer bewustzijn creëren en bewust stilstaan bij karaktereigenschappen en mentale en emotionele gezondheid van het kind.
Lees op deze pagina wat ze doen, maar bezoek ook zeker hun eigen website.

“EEN GELUKKIGE TOEKOMST START BIJ AANDACHT VOOR DE MIND”

Mindtrainers voor kinderen is onderdeel van Mindtrainers.nl. Mindtrainers trainen zelf de mind wat zorgt voor zelfbewustzijn, mentale en emotionele groei, balans en geluk. Mindtrainers voor kinderen stimuleert de jongste generatie en hun (beroeps)opvoeders ook de aandacht te geven aan de innerlijke wereld waardoor zelfbewustzijn groeit. Het helpen van kinderen om zichzelf te leren kennen, hun gedrag en emoties te leren begrijpen legt de fundering voor mentale en emotionele gezondheid gedurende de rest van hun leven.

“Het belangrijkste instrument dat ben ik”
– Mindtrainers voor kinderen

DE DIERENVRIENDJES TRAINING VOOR KIND EN GEZIN

WAT KAN JE VAN DE DIERENVRIENDJES VERWACHTEN?

Een training met dierenvriendjes voor kind en gezin. De dierenvriendjes zijn tot stand gekomen omdat in deze hectische tijd veel van ons gevraagd wordt. We dreigen de aandacht, ontspanning en contact met onszelf te verliezen.

Wij geloven erin dat als we in balans en gelukkig willen zijn het nodig is de innerlijke wereld met zelfbewustzijn, (vriendelijke) aandacht en ontspanning toe te treden. De dierenvriendjes helpen dit op een toegankelijke wijze te integreren in de dagelijkse praktijk
– Mindtrainers voor kinderen –

 

Zonder dat dit heel ingewikkeld is zorgen de dierenvriendjes ervoor dat we in ons drukke bestaan onze innerlijke wereld en functioneren de nodige aandacht kunnen geven. Zo kan jij samen met jouw kind en gezin jullie innerlijke wereld vriendelijk leren opmerken. Door (h)erkenning ontstaat (be)grip en kan je beter aansturen op innerlijke factoren als; aandacht, ontspanning, lichaamsbeleving, gedrag en emoties als dit nodig is voor een goede balans.

WAT KAN JE VAN DEZE TRAINING VERWACHTEN?

Jullie leren 9 dierenvriendjes kennen. Door de kennismaking met de dierenvriendjes ontstaat er meer bewustzijn in (elkaars) gedrag, emoties en talenten (kwaliteiten).
o In de training staan we stil bij wat aandacht is en wat ontspanning betekent.
o Gedurende de training oefenen we verschillende speelse en rustige aandacht- en ontspannings (mindfulness) oefeningen.
o Jullie leren wat contact maken met jezelf en elkaar inhoudt, hoe emoties werken en hoe je hiermee om kan gaan.
o We staan stil bij wat lief zijn voor elkaar en jezelf betekent.
o Als ouder ervaar je hoe je adequater en positiever kan reageren op bepaald gedrag en emoties.
o De dierenvriendjes zijn voor jou ouder en opvoeder een leuke en behulpzame ‘tool’ in de opvoeding.
o Als ouder krijg je toegang tot MIJN Mindtrainers; een online programma met meer uitleg over de dierenvriendjes als methode en pedagogische tools & tips.
o De training is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Voor kinderen van 8 tot 10+ verzorgen wij de dierenvrienden mindfulness training.
o De gezinstraining is 4 keer en duurt 1 uur per keer en kan je naar wens inplannen.
o Je krijgt toegang tot een online thuis programma met een handleiding over de methode met pedagogische tools & tips. Je kan hier ook feningen downloaden om samen thuis te oefenen.
o De gezinstraining is inclusief het voorleesboek ‘de klas van Kees de Kikker’, de talentenkaarten en de stille kikker pauze audio oefeningen (t.w.v. 42,50 euro). Extra dierenvriendjes handvatten voor thuis waardoor de dierenvriendjes in jullie dagelijks leven integreren.
o Het is optioneel om voorafgaande van de gezinstraining gebruik te maken van oudergesprekken waarin de tijd wordt genomen om patronen binnen het gezin te bespreken. Door deze gesprekken ontvangen jullie een analyse van de patronen en advies op maat om deze zelf te doorbreken. De dierenvriendjes gezinstraining is vervolgens een behulpzame ‘tool’ om je hierbij te helpen.De dierenvriendjes zijn er voor kinderen ook in individuele therapie vorm. Deze sessies kunnen naar wens worden ingepland.
o De dierenvriendjes methode wordt tevens geïmplementeerd als klasprogramma of groepstraining voor kinderen binnen het onderwijs en zorg organisaties. Vraag via het contactformulier gerust om meer informatie.

DE DIERENVRIENDJES ZIJN ECHT IETS VOOR JULLIE ALS…

o Je jouw kind en jezelf meer aandacht en ontspanning gunt en wilt weten hoe jij dit met behulp van de dierenvriendjes kan brengen.
o Je behoefte hebt om op een vriendelijke manier met je kind contact te maken en te communiceren over gedrag en emoties.
o Je wilt ontdekken welke talenten jullie bezitten en welke jullie kunnen ontwikkelen.
o Je aandacht wilt besteden aan het functioneren van de innerlijke wereld van jezelf en je kind.
o Je bepaalde patronen van gedrag en emoties wilt doorbreken.
o Je bereid bent om de dierenvriendjes te integreren in jullie dagelijks leven en 5 minuten per dag wilt reserveren om samen stille kikker pauzes oefeningen te doen.

Wil je deze gezinstraining graag volgen? Het tarief bedraagt €380 voor heel het gezin (inclusief extra dierenvriendjes handvatten).

Neem contact op met de Mindtrainers via info@mindtrainers.nl
Gezinstrainingen kunnen worden ingepland in één van de TULA studio’s